27 Ocak 2014 Pazartesi

Mazi Kalbimde Yaradır

  
    Hayatta her güzel şeyin bir sonu oluyor. Ve bizler maalesef zaman akıp giderken onun kıymetini bilmiyoruz. Azar azar akıp gittiğini sandığımız zamanın ardından bakınca aslında zamanın ömrümüzün bir bölümünü beraberinde götürdüğü anlıyoruz. Ne kadar çabalasak da, hayıflansak da, ağlasak da, kahrolsak da giden gittiğiyle, kalan kaldığıyla kalıyor. Zihnimizin bir köşesinde hep aynı cümle tekrarlanıyor: "Ya, ne de çabuk geçti zaman?" Maalesef bunu işten işten geçtikten sonra anlıyor insan. içimdeki dar sokaklardan zaman nehri akıp giderken ben ne önüne bir set kurmuşum ne de mataramı o su ile doldurmuşum, iş işten geçti anlaşılan.
   
   Yürüdüğüm hayat yolunun tam bu noktasında arkama dönüp baktığımda pişmanlıklar, acılar, yanlışlar, zayıflıklar, güzellikler, mutluluklar, dostluklar, arkadaşlıklar, sevdalar, yalanlar, doğrular bir yığın hatalar görüyorum ve hiçbirinden şikayetçi olmuyorum. Zaten güzel yanlarından şikayetçi olamam yaşantılarımın ama kötü görünen yanlarından bir şikayetim yok. Çünkü ben şu anda, hayatımın parçalanmaz akışında nefes almaya çalışabiliyorsam, dik durma gayretini gösterebiliyorsam ve hayata pozitif bakma denemelerimi gerçekleştirebiliyorsam bunu sana borçluyum ey geçmişim! Geride bir enkaz bıraksa da çoğunlukla zaman, şükür ki baraka gibi olsa bile kurmayı başardım kendime bir cihan. Bu cihanın içinde çok müstesna şahsiyetler ve anılar var. Sayıları çok olmayabilir ama etkileri her daim sürüyor hayatımda. Görüşmeyeli epey uzun zaman olmuştu birkaçıyla çok şükür ki hayat yollarımızı kesiştirdi tekrar. Yad edildi anılar, açıldı defterler ve tebessün edildi eskisi gibi hayata. Ayrılık vakti gelince buruktuk, hüzünlüydük, kederliydik belki ama yine de gülümsüyorduk çünkü biliyorduk ki kopmaz bağlar oluşmuştu aramızda. Elbet birgün buluşacaktık.
  
    Zaman acımasız olabilir, hayat bize oyunlar oynayabilir, insanlar bize ikiyüzlülük yapabilir, bu böyledir. Ama hiçbir şey birbirine saygı ve sevgi duyan insanların önüne geçemez, onları engelleyemez. Mutlu ediyor beni güzel insanlar tanımış olmak ve tanıyor olmaya da devam etmek. Onları tanıdığıma şükürler olsun. Ve şükürler olsun ki bu güzek insanların sayısında minik kıpırdanmalar oluyor. Hayat sen çok garipsin ve sürprizlerle dolusun ama yaşanmaya değersin. Seni yaşıyor olmak güzel şey doğrusu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder